Ustensile noi pentru bucatarie

ustensile-de-bucatarie1

Am vorbit cu colegii de la munca si asteptam cu nerabdare weekendul. Am hotarat sa ne adunam la Alex, si sa facem un gratar, acesta avand o vila si o curte foarte mare.

Am stabilit sa punem bani si cineva sa mearga la cumparaturi, insa cine doreste poate sa aduca ce doreste de acasa, sau daca are o preferinta anume, poate sa aduca ceva separat, fara nici un fel de probleme.

De altfel, Mihai a zis inca de la inceput, ca daca e sa facem un gratar, acesta vrea neparat sa aduca si sa manance calamar la gratar. Totusi majoritatea colegilor prefera carnea rosie.   L-am intrebat pe Alex, daca are tot ce ii trebuie acasa, iar acesta a raspuns afirmativ.

De la cutite bucatarie, farfurii si pahare pana la mese si scaune, cat pentru douazeci de persoane. Bine, am spus, dar l-am atentionat ca eu sunt foarte pretentios la cutitele de bucatarie. Daca nu am cutite de calitate, este infernal sa tai si sa pregatesti carnea.

Greu, dar au trecut si cele trei zile, si vineri fiind, deja s-au stans si toti banii, iar Alex alaturi de Mihai, au hotarat sa mearga la cumparaturi. Au avut o lista lunga, cineva voia pui, altcineva vita, unii file, preparate din carne, mici sau carnaciori. Au plecat baietii de la birou cu o lista lunga de o pagina, si asta numai pentru mancare, pe partea cealalta, aflanduse lista cu ce vrea sa bea fiecare.
Sambata ne-am strans cu totii la gratar la Alex.

Nu a mai avut Alex niciodata, zece masini parcate in fata casei. A reusit sa ajunga toata lumea, eram in jur de cinsprezece persoane, toata lumea fericita, colegii deja au deschis cateva sticle de sampanie. Totul a decurs bine, pana am ajuns la bucatarie. L-am intrebat pe Alex unde tine cutitele si acesta mi-a spus, sa ma uit in setar. Deschid sertarul, ce sa vezi ? Cutite pentru feliat painea, taiat legumele si fructele, tacamuri pentru masa, mai putini cutite pentru carne.

Nici macar un cutit bun nu am gasit in acel sertar, si in toata bucataria. Desi era spatioasa, ii lipsea orice ton de culoare. I-am recomandat lui Alex sa se uite si el, la un magazin online de decoratiuni, sa mai schimbe ceva in bucatarie si in living, este plictisitor si obositor, sa stai sa faci ceva in bucatarie sau in living.

M-am descurcat cu ce am gasit, am luat cutitul de feliat painea, si cu el am incercat sa imi fac treaba. Era cel mai mare cutit pe care l-am gasit la Alex in bucatarie, si parea neatins. Dupa ce am terminat la bucatarie, si i-am lasat pe altii sa se ocupe de gratar, mi-am permis sa ii fac un mic cadou lui Alex, dar nu inainte de a afla toata lumea.

I-am comandat online, chiar de pe telefon de la homex un set de cutite de bucatarie unde, am gasit ceva bun si la reducere,i-am spus ca ar trebui sa ii ajunga in aproximativ doua, trei zile pachetul. Pentru chinul pe care l-am suportat in bucatarie, trebuie sa ne mai adunam o data, si peste doua saptamani, si ar putea sa faca el cinste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.