Costum de serie sau croitorie la comandă?

Întrebarea aceasta are un singur răspuns în cazul costumelor made-to-measure, deoarece ele presupun nu doar un stil ci şi o anumită croială şi rafinament.

În egală măsură costumul este unic, potrivindu-se cel mai bine doar celui pentru care acesta a fost croit. Un bărbat care doreşte să arate întotdeauna impecabil, are în agendă întalniri cu stilistul sau croitorul personal pe care le onorează cu religiozitate deoarece este vorba de propria lui imagine.

Alexandru Ciucu are argumente solide în favoarea costumelor made-to-measure.

Marile case de croitorie, transformă anumite detalii clasice ale costumului bărbătesc, în aşa fel, încât acestea devin semnătură proprie a croitoriei respective. Aceste detalii clasice se referă la buzunarul de la piept, modelul de nasturi folosit, forma butonierelor, etc.

Deşi la prima vedere nu sunt diferenţe mari între un costum şi altul, lucrurile nu stau chiar aşa. În cazul unui costum la comandă, putem discuta mult şi bine despre detaliile legate de interiorul sacoului: culoarea căptuşelii, numărul de buzunare şi poziţia lor, prezenţa cusăturilor ornamentale, textul etichetei personalizate, pozitionarea ei, s.am.d.

Un material de calitate, se recunoaşte după touché-ul pe care il are, adică să fie fin la atingere, indiferent de grosimea ţesăturii care trebuie să fie naturală, să nu conţină fibre sintetice. De asemenea, materialul trebuie sa treaca si testul şifonului.

Business

O gamă completă de articole vestimentare clasice într-o lume a ţesăturilor fine, a modelelor rafinate şi a grijii pentru detaliu, care vă va ajuta atât în viaţa profesională cât şi îin cea privată.

Pentru costumul business se recomandă lâna între S120 – S160 (super 120 – super 160). În perioada de vară materialele se diversifică, inul şi bumbacul sau combinaţia de in si bumbac este o alternativă de preferat în sezonul calduros. Pentru cămaşa business, materialul pe care vi-l recomandăm este bumbacul din fir dublu răsucit care se găseşte în diferite nuanţe şi imprimeuri.

Ceremonie

Credeţi că un costum negru este unicul consiliabil în cazul unei ceremonii ? Alegeţi una din variantele propuse de Alexandru Ciucu şi viziunea dvs cu siguranţă se va schimba în această privinţă. Ceea ce veţi vedea este doar o mică parte din posibilităţile care vi se pot pune la dispoziţie, atât ca ţesături cât şi ca modelistică.

Materialele recomandate pentru costumele de ceremonie sunt lâna cu mătase, mătasea brocart sau lâna cu mohair. Ca modele vă recomandăm redingota, sacoul lung sau clasicul smoking iar atunci cand dresscode-ul impus este white-tie, bineînţeles că veţi alege fracul iar pentru cămaşa de ceremonie puteti alege bumbacul satinat, bumbacul cu mătase sau mătasea.

Masuri exceptionale

Cei care poartă măsuri excepţionale, (nu doar cei supraponderali) sunt clienţi predilecţi ai caselor de croitorie ce fac îmbrăcăminte pe comandă adică pe măsurile clientului.

Se poate croi orice model din categoria Business sau Ceremonie. Prin urmare, beneficiaţi în sfârşit de libertatea de a alege ceea ce vă place fără teama de a nu găsi măsura.

Cele mai importante aspecte de observat la un costum sunt forma reverului, numărul de nasturi şi de şliţuri alesacoului, precum şi forma şi numărul de falduri ale pantalonului.

Dintre accesorile business care nu ar trebui sa îi lipsească unui bărbat sunt ceasul, butonii, cravata, batista de la piept, cureaua şi pantofii îngrijiţi iar dintre accesorile pentru costumul de ceremonie, pe lângă cele amintite mai devreme, se mai poate adauga şi cămaşa cu guler Tache Ionescu, lavaliera, papionul, brâul sau eşarfa.

Toate produsele Alexandru Ciucu sunt facute de comandă, cu măsurile clientului, la sugestiile acestuia şi beneficiind de consilierea designerului.

Atelierul lui Alexandru Ciucu a luat fiinţă ca urmare a unei bogate tradiţii şi experienţe în domeniul costumului bărbătesc, dar şi din dorinţa de a aduce pe piaţa din România o contribuţie în educaţia stilului vestimentar masculin.

Tesăturile şi accesoriile pe care le foloşeste sunt special aduse din Italia şi sunt de cea mai bună calitate fiind importate de la furnizori cu o vechime de peste 300 de ani in domeniu (ex: Albini, Bocchese, Cerutti, Drapers, Ermenegildo Zegna, Lanerossi, Marlane, Vitale Barberis Canonico)

Surse: 1 ; 2 ; 3 ; Credit Imagini: 1 ; 2 ; 3 ; 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.